ОТВОРЕНА ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В “МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА” – 2012

Уважаеми приятели на фотографията,

В началото сме на една вълнуваща 2012 г., която ще ни донесе много фотографски събития. Несъмнено едно от тях ще бъде 3-то издание на “Месец на фотографията”. Той ще се състои през месец юни 2012 г.

“Месец на фотографията” – 2011, мероприятие организирано от Фотографска Академия и Столична община, представи над 60 фотографски изложби в повече от 20 локации в София. Беше съпътстван от множество, лекции, дискусии и дебати.

“Месец на фотографията” е събитие, чиято основна цел е да подпомага и развива фотографията в България. Да предизвика по-широк обществен интерес към фотографското изкуство и фото творците.

Заели сме се с организация на “Месец на фотографията” – 2012, който има за цел да обедини фотографската общност в България и да представи творчеството на автори от България и чужбина.

“Месец на фотографията” е сцена, както за утвърдени творци и класици във фотографията, така и за млади автори, които сега полагат началото на своята артистична кариера.

Обръщаме се към Вас, които обичате фотографията, работите и вярвате, че Вашето творчество заслужава да бъде споделено и видяно.

Каним Ви да участвате в “Месец на фотографията” – 2012!

Всеки може да кандидатства като ни изпрати:

  • Заглавие на изложбата
  • Описание на изложбата
  • Кратка автобиография
  • Брой снимки
  • Размер на снимките (има се впредвид външен размер на работите готови за излагане)
  • Снимките, участващи в проекта в ниска резолюция (до 300 KB на снимка)
  • Място, на което да бъде показана изложбата (ако има такова, което предварително сте договорили)

За всички одобрени проекти Фотографска Академия ще осигури подходящо пространство за излагане. Те ще бъдат включени в програмата на “Месец на фотографията” 2012 и в официалния каталог на събитието. Ще бъдат афиширани в медийната кампания на мероприятието.

За най-интересните проекти Фотографска Академия може да осигури подходящо пространство, копиране и рамкиране на работите.
Членовете на Фотографска Академия се ползват с предимство.

Изпращайте своите кандидатури на: month@photoacademy.org

За въпроси и информация: Емануил Трейман – координатор програма; 0888812284; Skype: etreyman

www.monthofphotography.net



7 коментара + Добави своя коментар

  • Кога е крайния срок за изпращане на кандидатурите :)
    Поздрави!

    • Здравейте, кандидатури може да подавате до края на месец февруари. Очакваме да видим Вашето предложение! :)

  • Благодаря за отговора, а ще има ли осигурена локация за гр. Варна?
    Поздрави! :)

    • Все още водим преговори и не можем да потвърдим със сигурност. ФОВ са нашата връзка с Варна. Разчитаме на тях :)

  • И аз :)

  • Здравейте,

    Доколкото разбирам, одобрените автори трябва да представят разпечатани, рамкирани и готови за окачване творби?
    Колко снимки се приемат от автор – има ли минимум брой, съответно максимум?
    Препоръчителен размер на творбите има ли?
    След излагането им остават собственост на автора? А ако Фотографска академия е поела разходите по печат и рамкиране за определени автори, чия собственост накрая остават принтовете?

    Благодаря.

  • Нямаме определени изисквания за брой и размер, защото смятаме, че представянето на фотографията също е творчески процес и той зависи от авторите. Ние приемаме и оценяваме готови проекти.

    Лично наблюдение е, че изложбите с по-малко снимки се възприемат по-добре, тъй като е по-лесно те да са добре издържани в една тема и всички кадри да са на нужното ниво. Друго предимство е, че е по-лесно да им се намери подходящо място за излагане… пак това е въпрос на авторско решение.

    Ако авторът осигури печата, разбира се, че разпечатките са негова собственост и ние нямаме никакви претенции върху тях.

    Ако се разчита ние да осигурим печата, то там нещата подлежат на договаряне. При всички положения авторът ще е наясно през цялото време какво се случва с творбите му и ние няма да правим нищо с тях без неговото съгласие.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes