ф.х. доцент Петър Абаджиев с поредната си фотографска изложба “Хората около мен”!

“Драги приятели, имам честта и радостта да ви поканя на честването на рождения ми ден 20 май и откриването на изложбата ми от 50 портрета в “Клуба на фоторепортера” (подлеза между президенството и министерския съвет) в 18:30 часа. Ще бъда щастлив от вашето присъствие!”

Това сподели днес преди малко на фейсбук страницата си, дълбоко уважавания от всички нас доцент Петър Абаджиев. Чичо Петьо, както повечето ние от фотографската общност му казваме е фотограф-художник от 1980 г. и е носител на редица награди, отличия, звания и признания, а също и много изложби, които само той може да преброи, но както е очевидно от личното му обръщение към обществото и всички нас, причината за тази покана е твърде личен.

PA_88_SI

88 години! За едни са много, за други малко!?

Как ли най-точно ги чувства самия чичо Петьо? Вероятно той ще сподели с кратки думи своите чувства свързани с тази достолепна възраст пред всички, които уважат двойния му празник. Но каквото и да ни каже той с думи, по-важното ще го видим в селекцията му от портрети, обединени в заглавието “Хората около мен”. Защото фотографията има магичната сила да свързва и събира хората. Сред кадрите му ще видите много познати лица, сред които и някои наши колеги-фотографи, както и други популярни личности. Ще видите и фотографии, в които може да не разпознаете някой конкретно, но със сигурност той или тя е бил “човек около него“!? Общото голямо сред всички ни е фотографското изкуство и сдружението, което обединява усилията ни да го издигаме на нови висоти. Ние от НСФА сме щастливи от факта, че творци като Петър Абаджиев са наши почетни членове и успешно продължават да вдъхновяват с делата и творчеството си.

Плаката на събитието:

Poster_PA

“Благодарим ти чичо Петьо, за нас е чест и удоволствие да подкрепим събитието ти. Пожелаваме ти весел празник сред много приятели усмивки и разбира се изкуството ти. Също така и двойна безкрайност на пътя пред теб, така красиво символизирана от двете осмици в годишнината ти!
Бъди здрав, благословен и вдъхновен…”

С уважение,
УС на НСФАСподелете мнението си - оставете коментар!

XHTML: Може да използвате: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes