Стойо Петков

Стойо Петков Петков
(Тонино)

Здравейте!

Казвам се Стойо Петков Петков. Роден съм в не толкова далечната 1989 на 21.06, в Пловдив, където завършвам. Средното си Образование в Частна Профилирана Гимназия “Класик” с италиански език.
След 2008 година започнах да се занимавам с Фотография, това ме накара да се развивам в тази посока и записах множество фотографски курсове.
Фотограф към няколко театрални постановки през 2014та.
След 7 години опит и в търсене на различни техники, през 2015 та година създадох Първата си самостоятелна изложба ” Обективът моето трето око “.
В следващите години продължих работата си върху портретната, художествена фотография. Там се развих и най-много.
През 2018 година, започнах да се занимавам и с видео заснемане и монтаж. Следващият голям проект дойде през есента на 2018 – “Потъване”, мултимедиен театрален спектакъл с пърформанс насоченост. Видеата и голяма част от снимките в спектакълът са мое дело. Последваха още два подобни проекта.
През 2019та снимах три видеа с модна и художествена насоченост . Участие с мултимедия в спектакъла ,,ЛЮБОВТА Е ТАЙНСТВО”. През 2019 участие във Фото салон Пловдив с класирана снимка в категория моят град, Културна столица на Европа и редица други фото салони през 2019, 2020. Също така класация на мой кадър в италианското издание на Venus.
От 2020та подписвам работите си с псевдонима ТОНИНО ПЕТКОВ, с мениджъра ми решихме, че е по-лесно за запомняне, а и за европейския пазар работи по-добре.

‘’ДУШАТА ЗАД ОЧИТЕ’’ е втората самостоятелна изложба, която създадох. В нея се включиха известни актьори и музиканти от България. Благодарен съм на Владо Михайлов, Велислав Павлов, Никеца, Делян Илиев и други, че се съгласиха да ги снимам. Окриването на изложбата бе на 05.08.2020 В творческият квартал на Пловдив- Капана. Предстоят и и други излагания на проекта …

Също така предстои видео проект предназначен за Италия и специално създаден за определен творец. За сега е тайна.
Предстои ми създаване на място на което да творя и развивам своята фотография и още проекти, свързани с театър, кино и фотография.

Нещото което прави работата ми уникална и интересна е факта, че съм може би единственият фотограф в България, занимаващ се със фотография професионално, с намалено зрение. Визуалните изкуства са трудно достъпни за хора като мен, но ето, че е възможно. Искам да докажа, че няма невъзможни неща.

Всъщност с мениджъра ми планираме да направим няколко Уъркшопа за хора с намалено зрение, които искат да се занимават с фотография, кино или театър. Обичам предизвикателствата и новите неща. Човек е тук, за да движи колелото и да оставя следа, въпреки всичко и всички.

Ето го и сайта ми https://st-photo.com, където можете да видите повече за мен и от мен!

 

Членове на НСФА

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes