Международен фотоконкурс “ДЕЦАТА НА СВЕТА”

16 October 2010    Comments Off    категория: хронология на събитията

Международен фотоконкурс, организиран по случай 60-та годишнина на FIAP със съдействието на ЮНЕСКО и фотографското общество на Сингапур.

Тема

По темата “Децата на света” снимките за конкурса ще се фокусират върху децата в техните ежедневни дейности.

Условия за участие

Фотографска академия “Янка Кюркчиева” има право да участва като член на FIAP с колекция от 20 снимки (максимум по 2 от автор).
Всеки български фотограф може да участва с 3 свои снимки или 5, ако 2 от снимките илюстрират ситуацията на децата в неравностойно положение.
Всеки автор може да изпрати диск с файловете (на адрес: София – 1000, ул. Сан Стефано, 14 Б) или да ги изпрати на office@photoacademy.org, не по-късно от 30 ноември 2010 г. Снимките могат да бъдат цветни или черно-бели. Те трябва да бъдат в 8-битов цифров формат jpeg. Всяка снимка трябва да е с размер минимум 2000 px на дългата страна и с минимум jpeg 10 компресия. Името на файла не трябва да има повече от 25 символа, като се започне с кода на страната в 2 символа (bg), последвана от долна черта (_), името на автора. Отделно от това всеки автор трябва да даде информация кога и къде е снимана снимката.

Комплектоване на българската колекция

На 5 декември 2010 г. компетентна комисия ще подбере 20-те снимки, с които България да участва в конкурса. На 15-ти декември диск с 20-те снимки ще бъде изпратен в Сингапур.

Награди

За отделните автори
• 1-во място – юбилейна награда за най-добра индивидуална работа
• 2-ро място – FIAP златен медал за индивидуална работа
• 3-то и 4-то място – два FIAP сребърни медала
• 5-то до 7-мо място – три FIAP бронзови медала
• 8-мо до 10-то място – три FIAP почетни награди
Всички творби ще бъдат оценени от журито на FIAP като оценките им ще получат точково изражение. Всички снимки на дадена страна ще бъдат сумирани и ще дадат точковия архив за националните федерации.

За националните федерации
• 1-во място – юбилейна награда за най-добра национална федерация
• 2-ро място FIAP златен медал
• 3-то място FIAP сребърен медал
• 4-то място FIAP бронзов медал
• 5-то до 10-то място – шест FIAP почетни награди за национални федерации
Резултатите ще бъдат обявени на 28 януари 2011 г., а изложбата в Сингапур ще бъде от 24 март 2011 г.

Желаем успех на всички, които се престрашат да участват в този конкурс! Нека представим достойно българската фотография!



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes