Месец на фотографията 2018 – откриване

Фотографска Академия представя деветото издание на фотофестивала Европейски МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА.

Скъпи приятели, отново е месец юни и както всички знаете, редица галерии и пространства са запазени за НСФА и фотографията! Отново е време за изкуството на светлината и всички емоции, които тя зачева, ражда и възпитава – и на творците, и на феновете и зрителите, а и на критиците. Отново сме с етикета „Забележителен фестивал“ на EFA – Европейската Фестивална Асоциация. Благодарение на него, всичко във фестивала стига до по-широка, европейска и световна публика.
Програмата, която тиражирахме е факт отново благодарение на Уникредит Булбанк. По страниците ще ви разведем из най-разнообразни лични и колективни търсения на родни фотографи и силни творци от други държави и то от доста широк възрастов спектър. Има дори и изложби на творци, които остават вечно живи с образите, които са уловили приживе! Длъжни сме да почитаме и тяхната памет. Всички подбрани събития, по своему успяват да докосват и представят темата, която обявихме за 2018 г. – Сила. А тя е толкова многолика, колкото и всички безкрайни причини, които я генерират. Благодарим на традиционните ни, а и нови партньори на „Месеца“, че с тяхна подкрепа, ще ви срещнем с тези 21 събития. Тяхната сила е важна за НСФА и фотографията. Тук е мястото да отбележим, че до нас отново застанаха Национален Дворец на Културата, които през тeзи 6 месеца отговорно приютиха съвета на Европа с нашето председателство – тоест цялата сила на Стария континент. И точно с НДК въпреки тежката им програма, ще представим и най-престижното младежко фотографско събитие в света – 39-тото FIAP биенале, за което международната фотоасоциация ни се довери като съорганизатор и домакин. Традиционно ще представим и 19-тата Фото Академика, където освен най-новото и най-силно от родния арт и репортаж, ще връчим и почетната статуетка „Академика“ на тазгодишния избран за тази висока чест.
Честито 9-то изданиеи добре дошли!
ф.х. Явор Попов Председател на УС на НСФА „Янка Кюркчиева“



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes