20-та Фото Академика 2019, учащи

Вчера в Национален дворец на културата, в мраморното фоайе
бе открито юбилейното издание на ЕВРОПЕЙСКИ МЕСЕЦ НА ФОТОГРАФИЯТА!
Всъщност, по-големият празник, двадесет години Фотографска Академия е причината този широк роден фото фестивал с международни участия да го има!
На церемонията, която откри председателя на НСФА г-н Явор Попов, той заяви своето категорично убеждение, че през тези 20 години в неволи и радости сме отстоявали достойно принципите и целите на създателката на НСФА г-жа Янка Кюркчиева. Той благодари на всички партньори и обяви носителят на почетения плакет на името на Янка Кюркчиева! И това е г-н Левон Хампарцумян. Той и УниКредит Булбанк са неотлъчно до нас през последните 8 години и подема в родната фотография е плод на нашето добро партньорство с тях. Минути преди церемонията, той бе поканен от г-н Попов да стане почетен член на Фотографска Академия и г-н Хампарцумян обяви пред всички гости на церемонията, че приема с чест и удоволствие и почетната титли и високия приз – плакета! В шеговит тон той обяви, че за него, като “напреднал любител във фотографията, това е висока чест и е сигурен, че нашия общ път продължава” Благодарим!

И както традицията от десет години повелява, на същия ден и на същото място
се откриват и изложбите от двете Фото Академики – тази за големите творци, а също и за учащите от НПГПФ. Пред всички многобройни гости, сред които доминираше младежко присъствие, г-жа Ралица Базайтова от Министерство на културата, обяви всички тазгодишни победители във Фото Академика за учащи – а именно деветте носители на  Годишни стипендии на Министерство на културата! Tя връчи и дипломите, кото съпровождат стипендиите и под много аплодисменти и овации, всички най-млади фото таланти се подредиха на сцената за обща снимка!

Ето и фотографиите на учениците, донесли им тези много важни и полезни за тях и тяхното по-нататъшно обучение награди:

Изложбата ще бъде експонирана в НДК
от 07 до 19 юни.

С уважение,
УС на НСФА



Коментарите са забранени.

jordan 11 gamma blue shoes jordan 11 legend blue shoes jordan 11 concord shoes jordan 11 columbia shoes jordan 11 citrus shoes jordan 11 space jam shoes jordan 11 bred shoes jordan 11 bred low shoes jordan 11 infrared shoes jordan 11 pantone shoes jordan 11 low citrus shoes